⚙️ În perioada 1.03-1.05.2021, efectuăm modificări la structura site-ului, cu afectarea temporară a vizualizării paginilor. Îți mulțumim pentru înțelegere! ⚙️

Clinical Handbook of Psychotropic Drugs (Ed. 17) (Bezchlibnyk-Butler et al.)

Medicația psihotropă (Ed. 17) (Bezchlibnyk-Butler et al.)

Volum de referință în psiho-farmacologia internațională

Suntem onorati sa anuntam aparitia unui volum de referinta în psiho-farmacologia internationala: Clinical Handbook of Psychotropic Drugs (Ed. 17). Mai mult  decât atât, cu siguranta pentru ani buni de acum încolo, acest ghid clinic va fi nelipsit din mâinile profesionistilor care îl vor consulta cu regularitate, valorificându-i conditia de resursa inestimabila. Credem ca volumul nu va fi abandonat în biblioteca decât pentru urmatoarea sa editie.

Una dintre calitatile sale majore este faptul ca este pur si simplu practic. Are forma unui compendiu ce este recomandat ca fiind indispensabil psihiatrului sau psihologului ce doreste sa se perfectioneze în domeniului medicatiei psihotrope.

Autorii sai Kalyna Bezchlibnyk-Butler, J. Jefries si Adil Virani au lucrat împreuna pentru a crea un ghid clinic accesibil si facil în utilizare. Volumul este actual si bine structurat, fiind usor accesibil atât celor aflati la început de drum, cât si celor mai experimentati.

Ghidul contine informatii cu privire la medicamentele psihotrope utilizate pentru diverse afectiuni sau tratamente: antidepresive, terapia electroconvulsiva, fototerapie, stimularea magnetica transcraniana repetitiva, antipsihotice, agenti anxiolitici, medicamente folosite pentru a trata efectele adverse extrapiramidale, hipnotice/sedative, stabilizatori ai dispozitiei, medicamentele utilizate în ADHD, medicamente pentru taratamentul dementei, inhibitori ai comportamentului sexual, substante cu risc de abuz, tratamentul tulburarilor legate de substante si tratamente noi neaprobate ale tulburarilor psihiatrice, produse din plante si naturale.

Continutul acestui ghid se bazeaza pe literatura publicata (inclusiv date stiintifice de baza, studii controlate si raportari de caz) si pe experienta clinica. Mentionam ca fiecare medicament apartinând categoriilor de mai sus, este prezentat potrivit unei structuri arborescente ce urmareste indicatiile de utilizare, dozajul, efectele benefice si efectele adverse, mecanismele farmacologice si farmatokinetice. Fiecare categorie cuprinde de asemenea si o sectiune cu informatii pentru pacienti, despre scopul utilizarii medicamentului, durata aparitiei efectului si durata de administrare, efectele secundare potentiale si alte observatii de ajutor.

In Romania, Ghidul a fost tradus si adaptat de un grup de cercetatori (Madalina Goia, Emilian Voiculescu) care au lucrat sub coordonarea Dr. Florin Ene, un specialist redutabil, care nu mai are nevoie de prezentare in acest domeniu, al medicatiei psihotrope.

-

Dr. Florin Ene

Dr. Florin Ene este medic psihiatru la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia si colaborator si la alte clinici private. Absolvent al Universitatii de medicina si farmacie Carol Davila Bucuresti Facultatea de Medicina Generala. Doctor în psihologie la Universitatea Bucuresti cu tema - Evaluarea psihologica si psihopatologica a fenomenului suicidar în 2000. Cu formari postuniversitare în terapie de familie în cadrul Asociatiei de terapie de familie Olandeza si adictologie în cadrul unui program organizat de Institutul Jellinek din Amsterdam.

Interesul profesional acela de practician este cel care domina interesele prezente. A ajuta în forma cât mai eficienta clientii si pacientii psihiatrici dintre care unii cu comportament adictiv presupune interesul profesional de a aprofunda aspecte cauzele si posibilitatile de interventii pentru aceste categorii de tulburari.

Spectrul de la fundamentele neurobiologice pâna la interventiile sistemice supraindividuale se înscriu într-un firesc al lucrurilor. Evolutia cunoasterii contemporane se realizeaza la toate aceste niveluri într-un ritm avantajos clientilor iar a tine pasul cu aceasta dezvoltare care presupune în acelasi timp supraspecializari aduce în prim plan în afara interesului de actualizare interesul si deschiderea catre colaborarea interdisciplinara. Deschis fata de cei care au proiecte de aprofundare eventual de cercetare în domenii care au legatura cu fenomenul adictiv.

Are experienta didactica de peste zece ani cu studentii ai mai multor universitati, dintre care: Univ. Carol Davila, Univ. Bucuresti, Facultatea de Psihologie, Univ. Spiru Haret, Facultatea de Sociologie-Psihologie, Univ. Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie. În prezent este implicat în formarilor din cadrul asociatiilor de Psihoterapie Analitica si Terapie Familiala.

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS