Cine suntem...

TestCentral este editorul de teste psihologice științifice care oferă psihologilor români acces la cele mai puternice teste și instrumente psihometrice din lume. Pentru că idealul de excelență în măsurarea psihologică a devenit ”obsesia” noastră compulsivă, ne-am asumat încă din anul 2002 obiectivul de a adapta și dezvolta doar instrumente profesioniste. Contribuim astfel la progresul și alinierea psihologiei române la standardele internaționale și suntem partenerul de încredere al tuturor specialiștilor care își doresc rezultate consistente din punct de vedere psihometric.

TestCentral este o echipă pasionată formată din profesioniști specializați în domeniul psihologiei și al comunicării. Ne folosim expertiza pentru a debloca soluțiile științifice în aria evaluării conceptelor psihologice al căror aport îți este indispensabil. Colaborarea noastră cu profesioniști recunoscuți la nivel internațional pentru contribuția lor științifică îți aduce avantajele unor instrumente de evaluare standardizate la nivel național și riguros validate.

Amintește-ți că testele pot fi create oricând, dar standardizarea lor cu rigurozitate este o problemă solicitantă. TestCentral urmează însă cele mai înalte standarde, de aceea poți integra instrumentele noastre în cadrul inițiativelor tale fără a te îngrijora de fidelitatea și validitatea rezultatelor obținute.

 
 

În fiecare an, peste 20000 de persoane completează online evaluările TestCentral și utilizează informațiile obținute pentru a lua decizii mai bune cu privire la viitorul lor.

Ce facem diferit...

Punem știința în slujba practicii pentru a construi împreună cu tine o societate mai sănătoasă.

Instrumentele TestCentral facilitează:

 • Science-based decision making
 • Evidence based-practice
 • Best practice la standardele internaționale

Cum facem asta...

Facem accesibile exclusiv instrumente premium și golden standard, care:

 • reprezintă standardele în domeniile de evaluare organizațional, clinic, educațional și al siguranței publice
 • se bucură de caracteristici psihometrice excelente
 • asigură reprezentativitatea rezultatelor la nivel național
 • sunt recunoscute ca acte majore de creație de comunitatea științifică internațională
 • aparțin unor autori prestigioși
 • îți ușurează munca și îți optimizează investiția pe termen lung, deoarece:
  • respectă timpul tău și al clientului tău prin facilitarea accesului instantaneu la rezultate predictive și valide, integrate în profiluri detaliate
  • sunt transparente prin completitudinea datelor tehnice și interpretative oferite de manualele testelor
  • promovează responsabilitatea socială prin etaloanele meticulos culese și prin prioritatea pentru utilizarea corectă etică și deontologică a testelor
  • reprezintă rezultatul selecției cu grijă și dedicare a celor mai versatile și inovative soluții de evaluare psihologică

Ce presupune...

Calitatea cere timp. Fiecare test publicat în România de către TestCentral trece printr-o fază complexă de traducere, adaptare culturală, validare și etalonare pe populația României.

 
 

Procesul etalonării la nivel național a testelor presupune reprezentativitate statistică și echilibrare din punctul de vedere a numeroase variabile: genul, vârsta, gradul de școlarizare, zona geografică, mediului de proveniență al participanților etc. Durata aproximativă a unui astfel de proces este între 12 și 24 de luni.

De ce

Viziunea

Vrem să schimbăm viețile persoanelor în bine.
De aceea… le înlesnim calea către decizii informate
care să le conducă mereu către succes.

Misiunea

Știm că misiunea ta este una dificilă și plină de provocări. Implicit...
misiunea noastră este să te sprijinim, oferindu-ți doar instrumente prestigioase
cu care tu să-ți poți desfășura activitatea la standarde internaționale.

Valorile

Calitate

Responsabilitate

Perseverență

2002

Dragoș Iliescu, Ph.D. și Dan Petre, Ph.D. fondează D&D Consultants Grup, companie axată pe consultanță și psihologie aplicată pentru a ghida într-un mod fundamentat științific deciziile de business ale clienților.

2006

Este lansată adaptarea în limba română a celui mai iubit inventar de personalitate: California Psychological Inventory, semnat de H. Gough, în ambele sale versiuni cu 260, respectiv cu 434 de itemi.

2007

Este înființată O.S. Organizzazioni Speciali Romania în parteneriat cu Giunti Psychometrics, devenind astfel unicul membru român al Giunti Psychometrics International Group.

2008

Consorțiul format din cei doi editori de teste se prezintă începând cu acest an, TestCentral și contribuie prin adaptarea, etalonarea, publicarea și distribuția de instrumente psihometrice la dezvoltarea psihologiei românești.

2009

TestCentral devine membru al European Test Publishers Group (ETPG), o asociație profesională formată în anul 1991, care are ca misiune fundamentală sprijinirea, construirea, menținerea și dezvoltarea comunității publisherilor testelor psihologice de pe teritoriul întregii Europe.

2012

Portofoliul TestCentral depășește 70 de instrumente care acoperă cele mai importante arii de evaluare

2016

TestCentral devine membru al International Test Commission (ITC), asociație internațională formată din comisii de test, editori, asociații psihologice și alte organizații dedicate promovării politicilor de evaluare și testare eficiente, cât și dezvoltării, evaluării și utilizării corespunzătoare a instrumentelor psihologice.

2024

TestCentral adaugă instrumente noi în portofoliul său, depășind 90 de soluții de evaluare psihologică.

Echipa

Echipa Testcentral reunește profesioniști pasionați, specializați în domeniul psihologiei și al comunicării. Ne leagă scorurile foarte ridicate la Conștiinciozitate și ne dau savoare tipologiile noastre diferite de personalitate. De la creativii și versatilii Gama, la cizelații și organizații Alfa sau la reflexivii Delta, echipa noastră are toate calitățile necesare pentru a-ți aduce aproape acele instrumente indispensabile unui expert și care întrunesc normele etice, deontologice și științifice actuale.

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS