Termeni și condiții de utilizare a datelor cu caracter personal

CUPRINS 

  • 1. TERMENI LEGALI 
  • 2. DESPRE NOI 
  • 3. DREPTURI DE AUTOR 
  • 4. MĂRCI ÎNREGISTRATE 
  • 5. LIMITE ALE UTILIZĂRII SITE-ULUI 
  • 6. CONȚINUTUL SITE-ULUI 
  • 7. SECURITATE 
  • 8. ÎNREGISTRAREA CA UTILIZATOR ȘI AUTENTIFICAREA 
  • 9. PLASAREA COMENZII. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI LA DISTANȚĂ 
  • 10. DATE CU CARACTER PERSONAL 
  • 11. RETURNARE A PRODUSELOR. RETRAGEREA DIN CONTRACTUL LA DISTANȚĂ 
  • 12. RECENZII, COMENTARII ȘI ALTE TIPURI DE CONȚINUT 
  • 13. FORȚĂ MAJORĂ 
  • 14. PUBLICITATEA 
  • 15. RECLAMAȚII PRIVIND ÎNCĂLCAREA LEGII REFERITOARE LA PROTEJAREA PROPRIETĂȚII INTELECTUALE 
  • 16. LEGISLAȚIA APLICABILĂ 
  • 17. DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII 
  • 18. DECLARAȚIA DE NON-GARANȚIE 
  • 19. DECLARAȚIA DE LIMITARE A RĂSPUNDERII 
  • 20. COMPENSAȚIE 
  • 21. DECLARAȚIA DE RENUNȚARE ȘI INDIVIZIBILITATE 


1. TERMENI LEGALI 

Termenii și condițiile TestCentral se adresează clienților/consumatorilor utilizatori ai testcentral.ro, iar acceptarea lor este voluntară, reprezentând o formalitate premergătoare a încheierii contractului la distanță. Astfel, înainte de a utilizare, vă rugăm să citiți cu atenție Termenii și condițiile de mai jos, care se aplică Site-ului și tuturor materialelor din interiorul lui

Accesul la prezentul site: www.testcentral.ro (“Site-ul”, ”testcentral.ro”), precum și folosirea lui sunt permise numai în concordanță cu termenii și condițiile de mai jos precum și cu legea statului român. 

Acest site (excluzând paginile deținute de terți către care sunt inserate link-uri în prezentul site) este sub controlul și este operat de: D&D Consultants Grup (D&D CONSULTANTS GRUP, cu sediu social in str, Aleea Ilioara nr. 1, bloc PM29, sc. B, parter, ap. 37, sector 3, București și punct de lucru în str. Icoanei nr. 29A, sector 2, București, CUI RO 14937087, înregistrată la Registrul comerțului cu numărul: J40/10108/2002) (”Vânzătorul”, ”TestCentral” sau ”Compania”).

Acest site este conceput pentru persoanele cu reședința în Uniunea Europeană. Fiindcă site-ul poate fi accesat din diferite alte țări din întreaga lume, iar fiecare din aceste țări are legi care pot fi diferite de cele din România, la accesarea site-ului atât noi, cât și dumneavoastră, suntem de acord ca, la toate chestiunile apărute din sau legate de utilizarea și conținutul acestui site, să se aplice legislația din România. Sunteți, de asemenea, de acord cu și prin prezenta să vă supuneți la jurisdicția exclusivă a instanțelor legale din România în ceea ce privește asemenea chestiuni. 

Navigarea testcentral.ro precedată de o comandă plasată, reprezintă citirea, înțelegerea și acceptarea de către clienți a tuturor politicilor prezentate pe Site. 

DEFINIȚII 

TestCentral.ro reprezintă magazinul online, ansamblul de pagini web, platforma de comerț electronic www.testcentral.ro prin care Vânzătorul pune la dispoziția clientului utilizator bunuri și servicii care pot fi achiziționate prin plasarea comenzii. 

Vânzătorul este entitatea care deține și administrează platforma www.testcentral.ro și anume D&D Consultants Grup. 

Client este orice persoană juridică și/sau o autoritate publică (entitate bugetară) care accesează Site-ul, își deschide cont pe Site și/ sau plasează o comandă pe Site. 

Utilizator este orice consumator persoană fizică cu vârsta de peste 18 ani sau grupuri/ asociații de persoane fizice ce accesează, navighează și/sau plasează o comandă pe Site, pe bază de cont. 

Cont de Utilizator/Client reprezintă serviciul pus la dispoziția Clientului/Utilizatorului de către testcentral.ro, prin care respectivul poate fi identificat de către Vânzător în interiorul Site-ului prin intermediul unui email cu o parola aferentă. Prin crearea unui cont se pot utiliza servicii suplimentare, precum reținerea datelor de facturare, vizualizarea istoricului comenzilor, starea actuală a comenzii etc. 

Comanda este un procedeu electronic prin care Clientul sau Utilizatorul își exprimă intenția de a încheia un contract la distanță cu Vânzătorul, specificând produsele pe care dorește să le achiziționeze și furnizând datele de contact pentru a putea finaliza si realiza contractul la distanță. 

Prețul reprezintă suma de bani aferentă fiecărui produs, pe care Clientul/Utilizatorul se obligă să o achite în schimbul produsului/serviciului oferit de Vânzător. După caz, prețul pe lângă valoarea produsului, poate include anumite taxe (de exemplu, TVA). 

Produsul reprezintă obiectul contractului la distanță, bunul sau serviciul ce urmează a fi furnizat de către Vânzător în schimbul achitării prețului de către Cumpărător (Client/Utilizator). Produsele comercializate de Companie sunt disponibile aici

Contract la distanță reprezintă conform art. 2 pct. 7 din OUG 34/2014, orice contract încheiat între profesionist și consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanță organizat, fără prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul; în acest caz, este considerat contract la distanță, contractul de vânzare-cumpărare încheiat prin intermediul platformei www.testcentral.ro între Clientul/Utilizatorul care plasează comanda și face plata acesteia și Vânzătorul care este de acord să vândă și să facă livrarea produselor comandate și achitate. 


2. DESPRE NOI 

TestCentral este editorul de teste psihologice științifice care oferă psihologilor români acces la cele mai puternice teste și instrumente psihometrice din lume. Punem știința în slujba practicii pentru a construi împreună o societate mai sănătoasă. 

Instrumentele TestCentral facilitează: 

  • Science-based decision making 
  • Evidence based-practice 
  • Best practice la standardele internaționale 

Serviciul www.testcentral.ro este oferit de D&D Consultants Grup. Compania poate fi contactată prin următoarele mijloace: 

  • Prin poștă la adresa: Str. Icoanei nr. 29A, sector 2, București, cod poștal 020452 
  • Prin email la adresa: support@testcentral.ro 
  • Prin telefon la numerele: +40212304599, +40212305150, +40722698175, +40746991960 
  • Prin formularul de contact.


3. DREPTURI DE AUTOR 

Drepturile de autor aparțin Companiei – toate drepturile rezervate. Drepturile de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuală cu privire la textele, imaginile, sunetele, programele software, precum și orice alte materiale din interiorul acestui site sunt proprietatea exclusivă a Companiei. 

Este permisă navigarea pe site-ul Companiei, reproducerea unor pasaje prin printare, downloadare pe disc și înstrăinarea către alte persoane, dar, în toate cazurile, doar pentru scopuri non-comerciale, adică numai în scop informațional sau pur personal. 

Nicio reproducere a oricărei părți a acestui Site nu poate fi vândută sau distribuită în scopuri comerciale și nici nu poate fi modificată sau folosită în alte lucrări, publicații sau site-uri, fie că este vorba de un format electronic sau tipărit sau postată pe alt site. 

Compania nu acordă vizitatorilor acestui site niciun fel de licență sau drept asupra materialelor postate și/sau descărcate de pe site, precum și în ceea ce privește conținutul și structura prezentului Site. 

În măsura în care un Client sau Utilizator este interesat de utilizarea în scop comercial a oricărei părți a acestui Site, aceasta se poate face numai și obținerea permisiunii scrise explicite, prealabile, din partea Companiei, utilizându-se citare corespunzătoare, cu trimitere la Site. 


4. MĂRCI ÎNREGISTRATE 

Toate informațiile incluse în acest Site (nume de brand, logo-uri) sunt deținute de Companie. Este strict interzisă utilizarea neautorizată a oricărei denumiri, logo, embleme, postate pe acest Site. 


5. LIMITE ALE UTILIZĂRII SITE-ULUI 

Atunci când accesați Site-ul declarați că sunteți de acord să folosiți acest serviciu numai în scopuri legale. Mai exact vă obligați să: 

 a) nu modificați, copiați, distribuiți, transmiteți, afișați, publicați, reproduceți, acordați licențe, creați produse derivate, transferați sau vindeți orice fel de informație sau servicii obținute de pe sau prin intermediul acestui site web; 

b) nu veți permite sau nu veți autoriza vreo terță persoană să folosească Site-ul pentru a transmite sau a recepționa material care contravine oricărei legi sau dispoziții legale în vigoare, de natură obscenă, amenințătoare, agresivă, defăimătoare, rasistă etc; 

c) nu veți desfășura și nu veți permite desfășurarea activităților de cracking sau hacking, sau a atacurilor de genul "negarea serviciului" (Denial of Service); utilizatorii care violează securitatea Site-ului, a sistemelor sau rețelelor serverelor pe care acesta este menținut pot fi acționați în instanță, atât pe latură civilă, cât și penală. 

Prin accesarea și utilizarea acestui Site declarați că sunteți de acord să exonerați de răspundere și să nu acționați Compania în justiție cu privire la orice pretenție ridicată de către un terț, rezultată din utilizarea Site-ului și a internetului, cât și cu privire la orice pierdere (directă, indirectă, pe cale de consecință sau de altă natură), cost, acțiune, proces, pretenție, stricăciune, prejudiciu, cheltuială (inclusiv cheltuieli de judecată) sau altă răspundere, suferită în vreun fel sau provocată direct sau indirect de către Companie ca urmare a încălcării sau ignorării de către dumneavoastră a acestor Termeni și condiții. 


6. CONȚINUTUL SITE-ULUI 

Informațiile din acest Site au fost introduse cu bună-credință, cu scopul de informare a Cumpărătorilor în vederea încheierii contractelor la distanță. Compania nu garantează că informațiile conținute în acest Site sunt complete sau exacte; aceste informații nu trebuie considerate ca fiind relevante în anumite situații. 

Nicio informație conținută în acest Site nu constituie o recomandare pentru investire în Companie, așadar Compania nu poate fi făcută răspunzătoare pentru vreo pierdere, distrugere sau cheltuială (incluzând, dar fără a se limita la orice pierdere de profit, indirectă, incidentală sau pe cale de consecință) care poate decurge din accesul sau utilizarea prezentului Site. 

Compania își rezervă dreptul de a face schimbări și corecturi în prezentul Site, atunci când consideră că este cazul și în maniera pe care o apreciază ca oportună, fără a fi nevoie de o notificare prealabilă. 


7. SECURITATE 

Informațiile din formularul de înregistrare/deschidere cont sau din formularul de comandă vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului răspunsuri la solicitările acestuia, informări despre eventuale proiecte sau produse/servicii și/sau informări despre eventualele promoții etc. 

Compania asigură Clienții/Utilizatorii săi că nu va face publice adresele de e-mail sau datele personale către terți, decât în cazul în care acest lucru este solicitat de către autoritățile publice în baza legislației române. Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice sau în numele oricărei alte entități vor fi sancționate în conformitate cu legislația în vigoare aplicabilă la momentul incidentului. 


8. ÎNREGISTRAREA CA UTILIZATOR ȘI AUTENTIFICAREA 

Site-ul poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiționată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). 

Pentru a beneficia, însă, de serviciile oferite de Site, cum ar fi comanda de produse, verificarea statusului comenzii, a istoricului comenzilor, auto-completarea datelor personale în formularul de comandă sau primirea anumitor materiale informative, va trebui să vă înregistrați ca utilizator (să vă creați un cont de utilizator pe Site folosind un e-mail și o parolă aferentă). 

Înregistrarea ca Utilizator/Client presupune acceptarea prealabilă de către dumneavoastră a Termenilor și condițiilor de utilizare a Site-ului și a Politicii de confidențialitate a acestuia. Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre Utilizatori/Clienți-cumpărători și Companie-vânzător. 

Întrucât prevederile Termenilor și condițiilor de utilizare și ale Politicii de confidențialitate pot fi modificate, vă rugăm să le revedeți periodic. În condițiile în care nu veți mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesați/folosiți serviciile Companiei. 

Dacă folosiți acest Site, sunteți responsabili cu privire la păstrarea confidențialității datelor de acces în contul dumneavoastră de utilizator, creat pe Site, și sunteți de acord să vă asumați responsabilitatea pentru toate activitățile efectuate din contul dumneavoastră de utilizator, creat pe Site. Acest Site este dedicat persoanelor majore/adulte (cu vârstă minimă de 18 ani). 

Autentificarea este modul prin care noi (Compania) vă putem identifica în funcție de adresa de e-mail și o parolă. Astfel, accesăm informațiile furnizate de dumneavoastră pentru serviciile oferite. Pentru a vă autentifica trebuie mai întâi să vă înregistrați completând formularul corespunzător. Toate detaliile dumneavoastră sunt securizate, iar noi nu le vom face niciodată publice, nici nu le vom încredința altor terțe părți sau persoane. Înregistrarea unui cont este obligatorie pentru a putea beneficia de serviciile noastre. 

În cazul în care sunteți pentru prima dată utilizator al Site-ului, este necesar să vă înregistrați ca și Client/Utilizator, selectând opțiunea "Cont nou/Înregistrare/Login". Acest lucru vă va simplifica procedura de soluționare a unei solicitări ulterioare (precum auto-completarea formularului de comandă), datele inițiale fiind înregistrate în baza de date, iar la următoarea intrare în site, vor fi necesare numai datele de autentificare. La introducerea datelor dumneavoastră, vă rugăm să aveți în vedere că toate câmpurile marcate cu ”*” (steluță) sunt obligatorii. 


9. PLASAREA COMENZII. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI LA DISTANȚĂ 

Pentru a plasa o comandă validă pe Site, este necesar să parcurgeți următorii pași: 

A. Înregistrarea pe Site a unui cont de Client/Utilizator 

Vă puteți crea un cont pe Site dacă dețineți și folosiți o adresă de email validă și respectați procedura detaliată în pagina de creare a contului, intitulată ”Cont nou” (disponibilă în dreptul iconiței înfățișând o persoană, din partea dreaptă superioară a Site-ului). 

Trebuie să rețineți că datorită statutului special al instrumentelor psihometrice, vă puteți bucura de multiplele avantaje ale acestora, dacă respectați drepturile și obligațiile asociate utilizării lor. În acest sens, crearea unui cont pe site-ul www.testcentral.ro se realizează doar cu angajamentul dumneavoastră ferm că veți respecta regulile și recomandările impuse folosirii instrumentelor psihometrice, disponibile aici. 

La crearea unui cont de utilizator al site-ului vi se va solicita să indicați minim o persoană care va utiliza testele și care își va asuma responsabilitatea interpretării rezultatelor lor. Puteți fi chiar dumneavoastră, angajatul, colegul sau asociatul dumneavoastră. Important este ca persoana desemnată să dețină specializare sau cât mai multe competențe în psihologie. În funcție de pregătirea sa, posibilitatea de achiziție va fi restrânsă, fie dimpotrivă, nelimitată (tocmai din cauză că anumite teste necesită numeroasă experiență anterioară, în vreme ce altele pot fi utilizate de către oricine, indiferent de studiile absolvite).

Cu alte cuvinte, pentru a putea lansa comenzi pe site-ul testcentral.ro aveți nevoie să adăugați cel puțin o persoană, adică un beneficiar al testelor cu licență achiziționate. Dacă, pentru contul dumneavoastră de utilizator al Site-ului, ați desemnat mai mult de un beneficiar, veți atribui fiecăruia testele ale căror licență doriți să le dețină. Amintim că la prima achiziție a unui test pentru beneficiar vor fi disponibile doar starter's kit-urile care includ în componența lor toate materialele necesare, urmând ca la următoarele achiziții să puteți opta doar pentru materialele consumabile din componența testului pentru respectivul beneficiar.

După ce ați verificat toate aspectele mai sus semnalate, pentru a crea un cont pe Site este necesar să completați formularul de creare cont cu datele solicitate și să alocați contului o parolă (recomandabil alfa-numerică de minimum 8 caractere). Parola va trebui inclusă în formularul de deschidere cont de două ori, pentru a se putea detecta greșelile de tastare și a se valida accesul în cont.

Odată deschis un cont, deveniți Client/Utilizator al Site-ului și puteți beneficia de produsele oferite de Site. Accesarea și utilizarea Site-ului o veți putea face pe viitor prin autentificare în contul dumneavoastră în secțiunea denumită ”Intră în cont”.

Contul permite stocarea informațiilor referitoare la adresa furnizată de Client/Utilizator pentru Produsele comandate, la starea și istoricul Comenzilor, la facturile fiscale emise de Vânzător și la alte documente, cum ar fi cele dovedind permisiunea nominală acordată beneficiarului de a utiliza produsul în perioada și cu numărul de administrări menționate, purtând numele de licență de utilizare a testului.

Clientul/Utilizatorul este obligat să păstreze parola în deplină confidențialitate, să nu o dezvăluie persoanelor terțe și înțelege că dacă încredințează cuiva parola Contului, respectiva persoană va avea acces la datele sale cu caracter personal, iar Compania va fi astfel exonerată de orice răspundere care ar deriva dintr-o utilizare neautorizată a Contului.

Clientul/Utilizatorul este liber să își modifice parola în orice moment.

Este posibil să detectăm că în procesul de deschidere cont sau utilizare cont s-au folosit informații ireale sau obținute prin fraudă. În astfel de cazuri, Compania își rezervă dreptul de a vă bloca accesul la Site sau de a vă refuza deschiderea de Cont pe Site.

B. Identificarea produselor dorite și plasarea comenzii

Pentru a căuta un produs trebuie să vă definiți mai întâi scopul evaluării. Doriți să obțineți o imagine de ansamblu asupra unei trăsături? Vreți să monitorizați evoluția unui parametru? Vă interesează o procedură evaluativă rapidă? Acestea sunt doar câteva întrebări la care produsele TestCentral pot răspunde cu succes. Formulați clar setul de întrebări și criterii care stau la baza assessmentului dumneavoastră și începeți căutarea pe site. Vă va fi mai ușor să vă orientați.

TestCentral are un portofoliu amplu care include de la instrumente broadband, la instrumente specifice și screenere. Dacă știți deja denumirea sau abrevierea științifică a instrumentului îl puteți căuta direct în câmpul special de căutare din partea superioară dreaptă a paginii. De asemenea, dacă preferați să căutați navigând în funcție de domeniul de psihologie de interes, vă sugerăm să folosiți meniul pe domenii, afișat în dreapta logo-ului, în partea superioară a paginii.

Odată deschis un Cont, aveți posibilitatea de a benefica de produsele și/sau serviciile oferite de Site. Pentru a plasa o comandă, va trebui să accesați formularul de comandă și să îl completați cu datele cu caracter personal solicitate.

Toate câmpurile marcate cu ”*” sunt obligatorii.

În măsura în care achiziționați Produse în calitate de persoană fizică, Produsele achiziționate prin intermediul Site-ului sunt destinate exclusiv uzului personal al Utilizatorului ce le achiziționează.

În cazul în care achiziționați produse în calitate de persoană juridică sau autoritate publică sunteți direct și exclusiv răspunzători de modalitatea în care veți utiliza Produsele în activitatea dumneavoastră, de scopul utilizării acestora și păstrarea secretului profesional. Nu aveți dreptul de a opera modificări în structura Produselor tip test achiziționate de pe Site. Aceste Produse tip test se folosesc în formatul achiziționat și includ drepturi de autor ce aparțin Companiei sau sunt deținute de Companie pe bază de licență.

Produsele achiziționate prin intermediul Site-ului trebuie utilizate conform instrucțiunilor oferite de Companie, disponibile în manualul fiecărui Produs în parte.

Compania nu poate fi trasă la răspundere pentru informații introduse eronat de către Client și/sau Utilizator, din care pot decurge întârzieri sau imposibilități de livrare sau pentru modalitatea în care Clientul și/sau Utilizatorul înțelege să utilizeze Produsele. Totodată, în astfel de cazuri Compania nu poate fi ținută răspunzătoare pentru orice eventual prejudiciu suferit de Client şi/sau Utilizator ca urmare a întârzierii în livrarea Comenzii sau ca urmare a utilizării neconforme cu instrucțiunile furnizate.

Compania poate refuza o Comandă, sub rezerva transmiterii unei notificări prealabile Clientului şi/sau Utilizatorului, fără a exista obligații între părți şi fără să existe posibilitatea pentru Client şi/sau Utilizatorul să poată pretinde daune, în oricare din următoarele situații:

  • a. eșuarea/invalidarea tranzacției (achiziția de Produse prin intermediul Site-ului și plata prețului acestora);
  • b. neacceptarea de către banca emitentă a cardului Clientului/Utilizatorului a tranzacției, efectuată prin transfer bancar;
  • c. date incomplete sau incorect furnizate de către Client şi/sau Utilizator;
  • d. activitatea Clientului și/sau a Utilizatorului poate produce daune (de exemplu, daune materiale sau de imagine) Site-ului și/sau Companiei;
  • e. există suspiciuni rezonabile cu privire la o posibilă fraudă din partea Clientului sau a Utilizatorului în ceea ce privește modalitatea de plată a Prețului Produselor.

Clientul și/sau Utilizatorul sunt responsabili pentru corectitudinea şi caracterul complet al informațiilor pe care le furnizează în cadrul formularelor disponibile pe Site, iar Vânzătorul nu poate fi ținut răspunzător pentru inexactitățile care pot apărea în completarea de către Client şi/sau Utilizator a formularelor din Site pentru finalizarea Comenzii.

În cazul în care un Produs comandat de către Client și/sau Utilizator nu mai poate fi livrat/furnizat de către TestCentral, ne obligăm să informăm Clientul și/sau Utilizatorul asupra acestui fapt, fie telefonic, fie prin email și în cazul în care Clientul și/sau Utilizatorul a achitat anterior acestei informări contravaloarea Produsului, să returnăm în contul bancar indicat de Client contravaloarea Produsului, în termen de maxim 14 zile de la data la care Compania a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Clientul și/sau Utilizatorul și-a exprimat în mod expres intenția de a ieși din Contractul la Distanță.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a stabili un prag valoric minim al Comenzii, pentru care livrarea Produsului/Produselor este gratuită.

TestCentral îşi rezervă dreptul de a anula Comenzile pentru Produse care sunt afişate în testcentral.ro ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezintă preţuri evident eronate/derizorii pentru Produse.

TestCentral.ro va notifica Clientul și/sau Utilizatorul prin email cu privire la statusul Comenzii (de exemplu, iniţiere şi preluare Comandă, trimitere şi ridicare colet etc).

Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibilă operarea de modificări asupra Comenzilor deja plasate. Comenzile pentru cărți, volume, teste creion-hârtie se pot anula în maxim o oră de la plasarea acestora (retragerea din contractul la distanță).

Comenzile pentru Produse furnizate online pe baza de credite nu se mai pot anula după momentul alocării creditelor de către Vânzător (retragerea din contractul la distanță).

Prin plasarea Comenzii, Utilizatorul certifică faptul că a împlinit vârsta de 18 ani.

C. Plasarea Comenzii

În cadrul testcentral.ro, Clientul/Utilizatorul plasează Comanda în următorul mod:

  • a. Clientul adaugă Produsul/Produsele selectat/e în Coșul de Cumpărături și apoi merge la formularul de Comandă;
  • b. Clientul confirmă în formularul de Comandă conformitatea datelor necesare încheierii și executării obiectului Contractului la Distanță. Utilizatorul trebuie să completeze formularul de Comandă individual cu datele lui, necesare pentru încheierea și executarea obiectului Contractului la Distanță. În fiecare situație transmiterea de către Client și/sau Utilizator a unor date neactualizate/incorecte poate duce la imposibilitatea realizării obiectului Contractului la Distanță. În formularul de Comandă este necesar a fi specificate următoarelor date ale Clientului/Utilizatorului: numele și prenumele, adresa poștală (strada, numărul casei / locuinței, codul poștal, localitatea, țara), adresa de e- mail, număr de telefon de contact, precum și datele ce țin de Contractul la Distanță, respectiv Produsul/Produsele, cantitatea Produsului/Produselor, locul şi metoda de livrare a Produsului/Produselor, modalitatea de plată aleasă. În cazul Clienților persoane juridice/autorități publice, este, de asemenea, necesară furnizarea datelor complete ale persoanei juridice (de exemplu, număr înmatriculare în Registrul Comerțului, cod unic de înregistrare, adresă sediu social);
  • c. Clientul/Utilizatorul alege una din modalitățile de livrare puse la dispoziție de către Vânzător, precum şi modalitatea de plată a Prețului și a eventualelor costuri generate de livrarea Produsului/Produselor;
  • d. Clientul/Utilizatorul trimite Vânzătorului Comanda prin intermediul funcționalității puse la dispoziție de Site în acest scop (de exemplu, butonul ”Plasează Comanda”). La plasarea fiecărei Comenzii de către Client și/sau Utilizator se cere acceptarea Termenilor și condițiilor TestCentral (prin bifarea căsuței corespunzătoare din formular);
  • e. în timpul plasării Comenzii, până la apăsarea butonului ”Plasează Comanda”, Clientul și/sau Utilizatorul are posibilitatea de a revizui Coşul de Cumpărături, în sensul de a adăuga/elimina Produse sau a modifica cantitatea acestora, de a modifica adresele de facturare şi livrare, precum şi modalitatea de livrare şi plată.
  • f. în funcție de metoda de plată aleasă, Clientul/Utilizatorul poate fi redirecționat către o pagină a unui prestator extern, care furnizează servicii de plată în scopul realizării plații Preţului.

Vânzătorul, ca răspuns la Comanda plasată de Client/Utilizator, va trimite Clientului/Utilizatorului un mesaj automat pe adresa de e-mail furnizată de Client/Utilizator, prin intermediul căruia îi va confirma acestuia primirea Comenzii, numărul acesteia și procesarea ei. În situația în care plata Produsului/Produselor comandate a fost făcută online, mesajul automat va fi trimis Clientului/Utilizatorului numai după ce testcentral.ro a primit din partea procesatorului de plăți confirmarea efectuării plății.

O comandă primește un singur număr de identificare, iar toate Produsele incluse în respectiva Comandă vor fi procesate în paralel.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul/Utilizatorul declară în mod expres că este de acord ca un reprezentant testcentral.ro să îl contacteze prin orice mijloc disponibil (de exemplu, e-mail/telefon) pentru confirmarea Comenzii.

D. Încheierea contractului la distanță

Contractul la Distanță se consideră a fi încheiat în momentul în care Vânzătorul confirmă, prin email, plasarea Comenzii de către Client/Utilizator și demararea formalităților de procesare a ei de către Companie.

Contractul la Distanță denumește în special Produsul, caracteristicile sale principale, Prețul, costurile de expediere și alte condiții relevante, conținutul acestuia completându-se cu Termenii și condițiile testcentral.ro.

Vânzătorul se străduiește să asigure disponibilitatea tuturor Produselor și să realizeze obiectul Contractului la Distanță. Dacă livrarea Produselor nu este posibilă din motive independente de Companie, Clientul/Utilizatorul are dreptul la rezoluțiunea Contractului la Distanță și restituirea tuturor sumelor achitate, după caz. Clientul/Utilizatorul nu poate solicita plata unor prejudicii morale.

E. Achitarea produselor

Momentan Site-ul nostru vă oferă posibilitatea plății comenzilor online prin ordin de plată sau card bancar. Astfel, după ce comanda a fost plasată veți primi la adresa de email furnizată o factură proformă care va include toate datele pe baza cărora puteți efectua plata (dacă doriți să o efectuați prin ordin de plată).

Dovada achitării comenzii vă rugăm să ne-o trimiteți în cel mai scurt timp folosind adresa email support@testcentral.ro sau formularul de contact.

În cazul în care plata se va face online prin furnizorul Stripe, Inc., vă rugăm să selectați această modalitate de plată, iar formularul vă va transfera automat în pagina corespunzătoare plății.

F. Perioada și modalitățile de livrare a produselor

Coletul este gata să fie preluat de către curier (pentru opțiunea de livrare standard), fie pentru ridicarea de la sediu (de către client) atunci când următoarele condiții sunt întrunite:

  • confirmarea comenzii și a existenței produselor pe stoc,
  • confirmarea plății, 
  • validarea documentelor/informațiilor solicitate pentru licențiere. 

Prin urmare, durata de preluare a coletului cu produse variază de la cinci (5) până la zece (10) zile lucrătoare. Produsele ce trebuie comandate de la furnizor sunt de obicei preluate pentru livrare în douăzeci (20) până la șaptezeci și cinci (75) zile. Livrarea se realizează prin curier, în toată țara, la adresa de livrare menționată în formularul de comandă. 

Livrare prin curier (standard)

Livrarea se realizează la adresa de livrare menționată la efectuarea comenzii, prin intermediul serviciilor de curierat rapid, pe teritoriul țării, în termen garantat de către serviciul de curierat (aprox 48 de ore de la preluarea coletului cu produsele de la sediul TestCentral). Taxa de ambalare și livrare se aplică în cuantum de 6 EUR, tva inclus la comenzi cu valori mai mici de 350 EUR, tva inclus.

Ridicare de la sediul TestCentral

Dacă ați optat pentru ridicarea Produselor de la sediul Companiei, veți fi notificat atunci când coletul dumneavoastră este gata și puteți merge să îl preluați de la sediul TestCentral.


10. DATE CU CARACTER PERSONAL

Prin înregistrarea ca utilizator al Site-ului vă vom solicita o serie de date personale, precum numele și prenumele, adresa de email, vârsta , numărul de telefon, adresa poștală completă, CNP (pentru facturare) și în cazul în care solicitați plata cu un card bancar, informațiile necesare privind cardul. De asemenea, pentru a vă abona la newsletter-ul nostru va trebui sa ne comunicați o adresa de e-mail validă. Vă rugăm să accesați pagina în care vă este prezentată Politica noastră de Confidențialitate pentru a vă informa cu privire la datele colectate de Companie, respectiv la modul în care sunt folosite acestea, precum și la drepturile dumneavoastră ce apără confidențialitatea și intimitatea datelor cu caracter personal.

În ceea ce privește datele personale incluse în formularul de contact, vă informăm că acestea vor putea fi utilizate de către un reprezentant al Companiei pentru a da curs oricăror cereri, solicitări sau sesizări primite de la dumneavoastră.


11. RETURNARE A PRODUSELOR. RETRAGEREA DIN CONTRACTUL LA DISTANȚĂ.

A. Retragerea din Contractul la distanță

Utilizatorul are dreptul de a se retrage din Contractul la distanță, fără a preciza motivele și fără să suporte orice fel de cheltuieli, altele decât cele prevăzute de lege. Pentru exercitarea dreptului de retragere în termenul prevăzut de Legislația Incidentă, Utilizatorul trebuie să informeze Vânzătorul cu privire la dreptul de a se retrage utilizând o declarație neechivocă , care poate fi trimisă direct în Cont , prin email sau prin poștă utilizând datele de Contact din secțiunea „Contact”.

Perioada de retragere din Contractul la Distanță este de 14 zile și începe de la data la care Produsul a fost preluat de către Utilizator sau de către o parte terță desemnată de acesta, alta decât Curierul, iar în cazul unui Contract la Distanță care include mai multe Produse care sunt livrate separat, în loturi sau părți, de la intrarea în posesie a ultimului Produs lot sau parte.

Utilizatorul este obligat să comunice Vânzătorului decizia de retragere înainte de expirarea termenului de 14 zile.

Vânzătorul are obligația de a comunica Utilizatorului confirmarea de primire a retragerii, iar în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la primirea din partea Utilizatorului a declarației de rezoluțiune a Contractului la Distanță, va restitui acestuia, în principiu, toate plățile efectuate de acesta, inclusiv costurile de livrare ale Produsului (cu excepția costurilor suplimentare ce rezultă din modul de livrare ales de Client/Utilizator, altul decât cel standard, disponibil în testcentral.ro). În situația în care Comanda conține mai multe Produse, dar Clientul/Utilizatorul nu returnează decât unul, TestCentral nu îi va rambursa acestuia costul de livrare.

Utilizatorul este responsabil pentru orice diminuare a valorii Produselor, ca o consecință a manipulării acestora în alt mod decât cel necesar pentru a se familiariza cu natura, proprietățile şi funcționalitatea Produsului. Pentru claritate, Vânzătorul va reține o sumă de bani ce reprezintă diminuarea valorii Produsului, care variază între 10% și 60% din valoarea inițială a Produsului, după caz.

Vânzătorul va returna Prețul folosind aceeași metodă de plată pe care a folosit-o Utilizatorul, după cum urmează: pentru Comenzile achitate cu card bancar, prin restituire în contul din care a fost efectuată plata. În situația în care Comanda este achitată cu cardul Revolut, rambursarea sumei în discuție se face în contul de card respectiv.

Utilizatorul are obligația imediată, dar nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data în care a informat Vânzătorul de retragerea din Contractul la Distanță, să restituie Produsul Vânzătorului sau să-l pună la dispoziția persoanei îndreptăţite de Vânzător să-l preia. Pentru respectarea termenului este suficientă restituirea Produsului înainte de expirarea acestui termen la punctul de lucru al Companiei comunicat în pagina de Contact, în caz contrar Compania rezervându-și dreptul de a amâna rambursarea contravalorii Produsului până la primirea unei dovezi conform căreia acesta a fost expediat.

B. Excepții de la dreptul de retragere din Contractul la Distanță

Pentru claritate, conform dispozițiilor art. 16 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, sunt exceptate de la dreptul de retragere din contractul la distanță următoarele:

  • a. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către vânzător;
  • b. furnizarea de produse şi/sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care vânzătorul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
  • c. furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de cumpărător sau personalizate în mod clar;
  • d. furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  • e. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de cumpărător;
  • f. furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  • g. furnizarea de băuturi alcoolice al căror preț a fost convenit în momentul încheierii contractului, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 (treizeci) de zile și a căror valoare reală depinde de fluctuațiile de pe piață pe care Vânzătorul nu le poate controla;
  • h. contractele în cazul cărora clientul a solicitat în mod special vânzătorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparație sau de întreținere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, vânzătorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de cumpărător sau furnizează alte produse decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreținere sau de reparație, dreptul de retragere se aplică respectivelor servicii sau produse suplimentare;
  • i. furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
  • j. furnizarea de ziare, periodice și reviste, cu excepția contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicații;
  • k. furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere.

Cărțile și volumele pot fi returnate Vânzătorului numai dacă acestea se prezintă în forma inițială, existentă la livrare, respectiv sunt returnate în formă triplată/sigilată (după caz), fără coperta/pagini îndoite, fără colțuri îndoite, cotor deteriorat, fără pete pe copertă sau pe pagini ori coperta sau foile rupte.

Testele creion-hârtie pot fi returnate Vânzătorului numai dacă acestea se prezintă în forma inițială, existentă la livrare, respectiv sunt returnate în formă triplată/sigilată (după caz), fără coperta/pagini îndoite, fără autocopiative cu pagini de scorare detașate, fără colțuri îndoite, fără pete pe copertă sau pe pagini ori coperta sau foile rupte.


12. RECENZII, COMENTARII ȘI ALTE TIPURI DE CONȚINUT

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii și/sau alte tipuri de conținut; pot trimite sugestii, idei, pune întrebări, propune formularea de întrebări, propuneri de articole sau alte tipuri de materiale, atât timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau nu contravine legislației privitoare la protejarea proprietății intelectuale, nu conține viruși informatici, comunicări comerciale sau politice care instigă la ură sau intoleranța pe motive etnice, religioase, rasiale sau de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de spam. În vederea postării de recenzii, comentarii și comunicări și/sau alte tipuri de conținut, nu puteți folosi adrese de e-mail sau identități false.

Compania își rezervă dreptul, dar nu are obligația, de a elimina sau edita toate tipurile de conținut postate de către utilizatori și nu are obligația de a revedea periodic acest conținut. Odată cu postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe Site transmiteți Companiei, în afara cazurilor în care Compania indică altfel, drepturile de proprietate intelectuală, în mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate.

Compania are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de către utilizatori, prin orice mijloc de comunicare în masă, din orice țară. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe Site, cedați:

  • cedați dreptul Companiei de a folosi numele dumneavoastră în relație cu materialele postate;
  • garantați că dețineți sau controlați într-o altă formă, dreptul de proprietate intelectuală asupra materialelor pe care le postați;
  • garantați că materialele postate nu violează nici una dintre condițiile cerute de Companie în ceea ce privește postări ale recenziilor, comentariilor, comunicărilor și ale altor forme de conținut din partea utilizatorilor. Compania are dreptul, dar nu și obligația de a monitoriza, edita sau șterge, orice tip de conținut sau activități ale utilizatorilor pe Site.

Compania nu este responsabilă și nu își asumă responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de către alte terțe părți pe Site. Compania are dreptul de a nu publica toate comentariile și articolele propuse de către utilizatorii platformei testcentral.ro.


13. FORȚĂ MAJORĂ

Compania, afiliații și/sau furnizorii de produse sau servicii nu pot fi făcuți responsabili pentru nicio întârziere sau eroare rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința Companiei. Aceasta exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare a echipamentului tehnic, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele Companiei, erorile de operare, precum și cazurile de forță majoră stipulate de legislația română și/sau europeană în vigoare.


14. PUBLICITATEA

Compania poate afișa, în paginile sale, reclame pentru serviciile din oferta sa, precum și reclame pentru produse ori servicii aparținând terților. Prin utilizarea Site-ului și prin acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare ale acestuia și a Politicii de confidențialitate, vă exprimați în mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.


15. RECLAMAȚII PRIVIND ÎNCĂLCAREA LEGII REFERITOARE LA PROTEJAREA PROPRIETĂȚII INTELECTUALE

Compania respectă dreptul la proprietatea intelectuală a terților. Dacă ați observat că Site-ul conține informații care încalcă dreptul privind proprietatea intelectuală, vă rugăm să ne trimiteți o înștiințare la adresa de email: support@testcentral.ro sau să ne contactați la numărul de telefon sau la adresa de corespondență, afișate la secțiunea Contact de pe Site.


16. LEGISLAȚIA APLICABILĂ

Termenii și Condițiile Site-ului se supun legislației române. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în condițiile precizate, litigiile dintre Părți se vor supune spre soluționare de către instanțele judecătorești în a căror rază teritorială se circumscrie sediul Companiei.

Legislația română aplicabilă în principal este:

  • Codul Civil din 2009,
  • Ordonanța Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor pe piață,
  • Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori,
  • Legea nr. 356/2002 privind comerțul electronic,
  • Hotărârea Guvernului nr. 1308/2002 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 356/2002 privind comerțul electronic,
  • Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiilor asociate acestora,
  • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice,
  • Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii și pentru modificarea și completarea unor acte normative.


17. DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII

Compania nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare, în ceea ce privește prețuri, caracteristici, imagini etc. De asemenea, imaginile produselor, serviciilor sau bunurilor furnizate sunt prezentate pe website cu titlu de exemplu și pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului, fără o notificare prealabilă de către furnizori. 


18. DECLARAȚIA DE NON-GARANȚIE 

Înțelegeți și sunteți de acord că utilizați Site-ul pe propriul dumneavoastră risc. Serviciul este furnizat „ca atare" și", "în forma disponibilă" și în măsura maxim admisibilă permisă de lege. Compania nu recunoaște, în mod expres, nicio garanție, explicită sau implicită, privind Site-ului și utilizarea de către dumneavoastră a acestuia, incluzând, dar fără a se limita la garanțiile implicite de mercantibilitate, caracter adecvat unui anumit scop, acuratețe și ne-încălcare a drepturilor de autor.

Compania nu-și asumă responsabilitatea pentru nici un produs sau serviciu oferit de un terț sau la care se face reclamă sau al oricărui website este conectat la acesta sau este prezentat pe orice banner sau material publicitar și Compania nu va fi parte și nu va fi responsabilă în nici un fel pentru monitorizarea vreunei tranzacții între dumneavoastră și terți furnizori de produse sau servicii. Ca și în cazul achiziției unui produs sau serviciu prin orice mijlocire sau în orice mediu, trebuie să vă folosiți cea mai bună judecată și să manifestați atenție acolo unde este cazul. Nici un sfat sau informație, orală sau scrisă, obținută de dumneavoastră de la Companie sau prin intermediul Site-ului nu va crea vreo garanție nespecificată în mod expres în prezenta Declarație privind termenii de furnizare a serviciului. 


19. DECLARAȚIA DE LIMITARE A RĂSPUNDERII 

Înțelegeți și sunteți de acord cu faptul că Compania TestCentral nu va fi răspunzătoare față de dumneavoastră pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, incidentale, speciale, pe cale de consecință sau exemplare, care includ, fără limitare, pagube pentru pierderea de profituri, clientelă, utilizare, date sau alte pierderi imateriale, derivate din: 

• utilizarea sau incapacitatea de a utiliza Site-ul; 

• declarații sau conduită a oricărui terț în ceea ce privește Site-ul; 

• inexactități, greșeli sau erori de conținut; 

• leziuni personale sau daune aduse proprietății, indiferent de natura acestora, derivate din accesul şi utilizarea de către dumneavoastră a Site-ului; 

• orice defecte de program, viruși, „cai troieni" sau entități similare, care pot fi transmise Site-ului sau prin acesta de către un terț; sau 

• orice altă chestiune privind Site-ul, indiferent că se bazează pe garanție, contract, prejudiciu sau orice altă teorie juridică. 


20. COMPENSAȚIE 

Sunteți de acord ca, pe cheltuială proprie, să despăgubiți, să protejați Compania, angajații, agenții și reprezentanții acesteia împotriva oricărei reclamații, reclamații ipotetice, urmăriri judiciare, acțiuni juridice sau proceduri administrative care derivă din sau este corelată cu utilizarea Site-ului sau accesul la acesta, respectiv din încălcarea prezentei Declarații de către dumneavoastră. 


21. DECLARAȚIA DE RENUNȚARE ȘI INDIVIZIBILITATE 

Neexercitarea sau neexecutarea de către oricare dintre părți a oricărui drept sau prevedere a declarației privind termenii de furnizare a serviciului nu va constitui o renunțare la dreptul sau prevederea respectivă. Dacă oricare dintre prevederile declarației privind furnizarea serviciului, inclusiv Declarația de non-garanție sau Limitarea răspunderii, sunt declarate neîntemeiate, neexecutorii sau nule de către o instanță, părțile cad totuși de acord ca instanța să depună eforturi pentru a transpune în practică intențiile părților așa cum sunt reflectate în prevederea respectivă, iar celelalte prevederi ale declarației rămân valabile și în vigoare.

Articolul a fost actualizat penultima oară pe data de 03.02.2021, iar ultima oară pe 16.05.2022 (modificări în secțiunea 9F).

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS