⚙️ În perioada 1.03-1.05.2021, efectuăm modificări la structura site-ului, cu afectarea temporară a vizualizării paginilor. Îți mulțumim pentru înțelegere! ⚙️

PEP-3

Psychoeducational Profile - Third Edition

Profilul psihoeducaţional, a treia ediție: evaluarea individualizată psihoeducaţională TEACCH
Categorie: Cod produs: PEP-3
Psychoeducational Profile a fost creat pentru a evalua punctele forte şi limitele inegale ce caracterizează Tulburările de Spectru Autist (TSA) apărute în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 7 ani.
Reprezintă cea de-a treia ediție (revizie) a testului PEP, un instrument cu popularitate crescută și cu o istorie de peste 20 de ani în evaluarea aptitudinilor și comportamentelor copiilor cu TSA și ale copiilor cu tulburări ale comunicării.

Instrumentul oferă informaţii despre nivelul de dezvoltare al abilităţilor, cât şi informaţii relevante pentru determinarea diagnosticului şi severităţii afectării. Administrarea PEP-3 se realizează în sistem clasic creion-hârtie, iar scorarea este rapidă, manuală, prin intermediul formularelor autoscorabile.
Această evaluare oferă informații din două surse complementare:
1. o scală standardizată, normată, construită pentru a evalua dezvoltarea comunicării, a abilităţilor motrice şi prezenţa comportamentelor dezadaptative a copiilor suspectaţi de autism sau alte tulburări pervazive de dezvoltare (TPD).
2. o procedură informală folosită în obţinerea informaţiilor, de la părinţi sau tutori, despre copii.
Punctele tari şi slabe. Subtestele care măsoară nivelul de dezvoltare al abilităţilor pot fi folosite în planificarea programelor educaţionale. În dezvoltarea IEP, echipa va lua în considerare scorurile subtestelor şi performanţa la itemi, în special la itemii dezvoltării unde copilul are scoruri mai suspecte.
Evaluarea diagnosticului. Scorul compozit Comportamente dezadaptative din partea de Performanţă şi subtestele Probleme comportamentale și Comportamente adaptative din Raportului persoanei cu atribuții de îngrijire pot fi folosite de specialişti pentru a ajunge la un diagnostic precis sau pentru a confirma unele diagnostice neclare. Scorul compozit Comportamente dezadaptative şi itemii subtestelor

Probleme comportamentale și Comportamente adaptative se potrivesc cu criteriile de diagnosticare ale autismului din DSM-IV-TR, care includ: comunicare şi interacţiune socială deficitară, patternuri comportamentale, interese, activităţi repetitive şi stereotipe (American Psychiatric Association, 2000).
Nivelul de dezvoltare/adaptare este folositor în stabilirea diagnosticului prioritar la copii cu diagnostice duble sau multiple. Este util în configurarea unui plan al schimbărilor în ariile de dezvoltare a abilităţilor specifice sau a comportamentelor, iar acest lucru poate afecta planul educaţional sau diagnosticul.  
-
Abreviere PEP-3
Data publicării 02.2014
Forma de administrare creion-hârtie, scorare manuală, individual
Vârsta 6 luni - 7 ani
Volumul eșantionului identificare pe baza de simptom (criterion referenced)
Calificarea necesară B
Durată 45 - 90 de minute
Tipul itemilor itemi interactivi (Caietul de testare) și itemi verbali comportamentali (Raportul persoanei cu atribuții de îngrijire a copilului)
Numărul itemilor 172 itemi (Caietul de testare); 55 itemi (Raportul persoanei cu atribuții de îngrijire a copilului)

Erich Schopler

Este un psiholog american ale cărui cercetări de pionierat în domeniul autismului au condus la construcția programului TEACCH.

După absolvirea liceului, Schopler s-a alăturat United States Army. În 1949 Schopler a absolvit University of Chicago. În 1955, a început să studieze la Social Service Administration. A obținut doctoratul în psihologia clinică de copii în 1964, în cadrul University of Chicago.
Schopler a lucrat din 1955 până în 1958 în calitate de consilier familial în Rochester, New York. S-a mutat în Rhode Island unde pentru 2 ani a lucrat la Emma P. Bradley Hospital în calitate de Acting Chief Psychiatric Social Worker. Apoi, în anul 1960 a lucrat în Chicago la Treatment and Research Center for Childhood Schizophrenia. A fost cercetător și terapeut aici până în 1964.

Schopler s-a alăturat facultății în calitate de profesor asociat al departamentului de Psihiatrie department al University of North Carolina la Chapel Hill în 1964. A devenit directorul Child Research Project în 1966. În colaborare cu Dr. Robert Reicher, a aplicat rezultatele obținute în cercetările sale anterioare pe procese de receptare la tratamentul autismului. Fondurile de finanțare au provenit de la National Institute of Mental Health.

Ca rezultat al lucrului în cadrul Child Research Project, a fost elaborat Treatment and Education of Autistic and Related Communication Handicapped Children (TEACCH) în 1971, iar Schopler a devenit co-director în 1972. Este un program de pionierat pentru asistarea educației, cercetărilor și a serviciilor adresate persoanelor cu TSA: Programul TEACCH conduce progresul științei în cunoașterea avansată a autismului. Schopler a arătat că majoritatea copiilor autiști nu suferă de tulburări mentale, așa cum s-a crezut mult timp. El a evidențiat de asemenea, importanța contribuției părinților în calitate de colaboratori eficienți ai educației și tratamentului. Datorită acestor rezultate, TEACH a devenit metoda principală de tratament în statul North Carolina.
În 1976 devine director al TEACCH, poziție pe care o ocupă până în anul 1993. Din 1992 și până în 1996, devine Associate Chair pentru Developmental Disabilities. Este Chief Psychologist din 1987 până în 1999. Lucrează la TEACHH în cadrul University of North Carolina's până în 2005.

Metodologia TEACCH a fost implementată la nivel internațional.

Eforturile sale au fost răsplătite cu:
 1972 -  Gold Achievement Award pentru Child Research Project din partea American Psychiatric Association
 1985 - O. Max Gardner Award din partea University of North Carolina at Chapel Hill's  pentru contribuția generală la bunăstarea umanității
 1993 - North Carolina Award pentru servicii publice
 1997 - American Psychological Association's Award pentru Distinguished Contributions to the Advancement of Knowledge and Service
 2005 - Autism Society of North Carolina's Lifetime Achievement Award
 2006 - American Psychological Foundation's Gold Medal for Life Achievement în psihologie aplicată
 2007 - North Carolina General Assembly Joint Resolution în onoarea și memoria lui Eric Scholper, “un pionier în tratamentul autismului”
-

Fii primul care scrie un review

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS