Leadership theories - MLQ Supplement (Avolio, Bass)

Supliment teoretic al manualului MLQ (Avolio, Bass)

O resursă inestimabilă a celor care sunt interesați de parcursul științific al cercetărilor în domeniul leadershipului

Categorie: Cod produs: Leadership theories - MLQ Supplement (Avolio, Bass)
-
-

Bernard M. Bass, PhD

Bernard M. Bass, Ph.D. este Distins Profesor de Management în cadrul State University of New York at Binghampton, unde este și director al Centrului pentru Studii în Leadership. Anterior a mai ocupat poziția de director al Centrului de Cercetare în Management la Universitatea Pittsburgh (1965-68) și la Universitatea Rochester (1969-72). A fost de asemenea președinte a Diviziei de Psihologie Organizațională a Asociației Internaționale de Psihologie Aplicată (1978-82). În cursul activității sale de o viață a scris peste 300 de cărți și articole științifice. Bernard Bass este probabil cea mai prestigioasă personalitate în viață în domeniul studiilor de leadership. 

Bruce J. Avolio, PhD

Bruce J. Avolio, Ph.D., este titularul catedrei Clifton, în leadership, din cadrul Universității din Nebraska-Lincoln (UNL), Colegiul pentru Administrarea Afacerilor. El este de asemenea directorul Institutului Gallup pentru Leadership, co-director al programului de MBA/MA în leadership executiv de la UNL și director al programului doctoral în leadership, de la UNL. Înainte de a se alătura UNL, Bruce Avolio a fost co-director al Centrului pentru Studii în Leadership de la State University of New York at Binghamton.

Bruce Avolio are o reputație internațională excepțională ca cercetător în domeniul leadershipului și este membru în comitetele editoriale a patru reviste științifice de cel mai mare prestigiu: Academy of Management Journal, Journal of Applied Psychology, Journal of Organizational Behavior and Leadership Quarterly. A fost consultant pentru organizații publice și private din America de Nord și de Sud, Africa, Europa și Asia de Sud-Est, dar și în Australia, Noua Zeelanda și Israel. A fost de asemenea consultant pentru forțele armate din SUA, Singapore, Suedia, Finlanda, Israel și Africa de Sud.

Bruce Avolio a publicat cinci volume și mai mult de 100 de articole în probleme de leadership. Cărțile sale includ Transformational and Charismatic Leadership: The Road Ahead (Elsevier Science, 2002), Full Leadership Development: Building the Vital Forces in Organizations (Sage Publications, 1999), și Developing Potential Across a Full Range of Leadership: Cases on Transactional and Transformational Leadership (Lawrence Erlbaum Associates, 2000), Leadership Development in Balance: Made/Born (Lawrence Erlbaum Associates, 2005) și Authentic Leadership Development: Moments Matter (McGraw-Hill, 2005).

-

Fii primul care scrie un review

Achiziționează acest produs

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS