Află cum să eviți norii de furtună folosind Dyadic Adjustment Scale® (DAS®), recunoscut la nivel internațional ca unul dintre cei mai larg utilizați indicatori psihometrici aplicabili creion-hârtie ai satisfacției de cuplu.

Calitatea relației de cuplu are un impact profund asupra sănătății fizice și mentale. Un studiu efectuat în anul 2020, care a folosit machine learning asupra a peste 11000 de cupluri, aparținând unui număr de 43 de seturi de date independente și longitudinale, a evidențiat că 45% din varianța satisfacției diadice este explicată inițial de modul în care persoanele percep relația în sine, respectiv că 21% din varianța satisfacției diadice este explicată de diferențe individuale. În ceea ce privește predictorii relaționali (satisfacția percepută în cuplu, coeziunea percepută în cuplu, consensul și exprimarea afectivă), Scala de Adaptare în Cuplu (DAS®) poate fi utilizată pentru surprinderea lor, cât și pentru personalizarea intervenției. Pentru surprinderea factorilor de risc care ține de diferențele individuale (precum percepția calității vieții), recomandăm utilizarea Quality of Life Inventory (QOLI®). 


Documentat și compilat de Camelia Ionescu, M.A. Psychologist, Marketing Specialist @TestCentral. Dacă ai întrebări sau sugestii, îmi poți scrie aici.
Articolul a fost actualizat ultima oară pe data de 14.02.2022

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS