Volumul în câteva cuvinte
Evaluarea psihologică poate să pară atât în ochii începătorului, dar și ai specialistului un subiect accesibil, chiar facil. Dacă aceasta este percepția atunci acoperirea științifică a temei riscă să rămână incompletă. Cunoștințele dobândite în facultate bazate pe teorii și metodologii din psihologie au nevoie să acopere părțile cu adevărat relevante teoretice, metodologice și referitoare la instrumente, ale evaluării comportamentului clientului.
Cu rolul său de a fi un prim pas reflexiv, destinat perioadei de dinainte de a începe activitatea reală a oferirii de sfaturi și sprijin clienților, ghidul practic ”Evaluarea psihologică a întrebărilor clientului” abordează analitic și explicativ întregul domeniu al evaluării psihologice. Sunt identificate trei surse de teorii și constructe comportamentale: non-specialiști, teoriile din manuale și paradigmele principale. Ulterior sunt discutate teoriile psihologice, clasificate pe trei orientări: diferențe individuale, dezvoltare și context social. Se realizează o descriere a principalelor paradigme și teorii ale testului, ale orientărilor teoretice și metodelor de analiză a datelor.
Cartea se adresează studenților (licența, masterat și doctorat) la facultățile de științe sociale, dar și specialiștilor, cum sunt cei care realizează evaluări, utilizând cunoștințe bazate pe teorii și metodologi și din psihologie. Încearcă să acopere părțile relevante teoretice, metodologice și cele referitoare la instrumente, ale evaluării comportamentului clientului. Are rolul de a fi un prim pas reflexiv, înainte de a începe activitatea reală a oferirii de sfaturi și sprijin clienților. Cartea presupune existența unor cunoștințe de bază privind metodologia, teoriilor psihologice, psihometrice și statistice, la nivel de licență.
Trebuie sa fii autentificat pentru a adăuga un review.
Fii primul care scrie un review